Teliasonera

nepal

Korruptionsskandal för 4 miljarder i Nepal

(Veckans Affärer 11 okt 2012)

När Teliasonera år 2008 köpte mobiloperatören Ncell i Nepal betalade bolaget 4,2 miljarder kronor till ett bolag kontrollerat av Raj Bahadur Singh, make till kungens dotter. VA kan avslöja att kungens svärson tidigare beslagtog mobiloperatören från två andra aktieägare. Nu har flera myndigheter i Nepal inlett utredningar kring misstankar om korruption, mutor och skattebrott kring Teliasoneras ägande i Ncell och kopplingarna till Raj Bahadur Singh.

teliasonera-pressad

Sveriges mest pressade bolag

(Veckans Affärer 25 okt 2012)

Korruptionsanklagelser, kritiska storägare, intäktsras och en hel bransch med en rämnande affärsmodell. Inget annat svenskt bolag är just nu satt under lika stor press som Lars Nybergs Teliasonera.

“Korruptionen är värre än i Ryssland”

(Veckans Affärer 29 mars 2012)

VA har tidigare rapporterat om utbredd korruption i Teliasoneras delägda mobiloperatör Kcell i Kazakstan. Vi tog planet till Almaty och möttes av nya uppgifter om Kcells ljusskygga affärer.

Slutet nära i Telias ägarbråk

(Veckans Affärer 29 mars 2012)

I över sju år har Teliasonera brottats i en snårig ägarkonflikt i före detta Östeuropa. Men nu kan den infekterade striden med Turkiets rikaste man snart vara över.

Mörkläggning i Kazakstan

(Veckans Affärer 23 feb 2012)

Minst en miljard kronor är borta. Cheferna på Teliasoneras mobiloperatör i Kazakstan har avskedats. Korruption, bedrägeri och svindel har tystats genom mordhot. Källor avslöjar för VA historien om telekomäventyret som gick över styr. Telia kallar uppgifterna för smutskastning från konkurrenter.

Mer om Teliasonera

Andra om Teliasonera

Hans Rosling

En tungviktigare om att arbeta i svåra miljöer (Veckans Affärer 18 okt 2012)

Hans-Holger Albrecht

Millicoms nye vd påstår sig vara bättre än Teliasonera (Veckans Affärer 4 okt 2012)

Elaine Weidman-Grünewald

Ericsson-chefen om att handla med diktaturer (Veckans Affärer 20 sep 2012)