Börja här

Redo att lämna över

(Affärsvärlden 8 feb 2017)

Melker Schörling har byggt upp en företagsgrupp värd 58 miljarder kronor. I vår lämnar han över en stor del av ansvaret till döttrarna. – Vi accelererar nu kraftigt Sofias och Märtas engagemang i MSAB:s värld, säger Melker Schörling.

Fritt fall

(Affärsvärlden 8 mar 2017)

Tidigare hyllade Eltel har utlöst tre vinstvarningar på fyra månader. Nu förbereder Installationsbolaget avyttringar och nyemission. Affärsvärlden granskar ett bolag i kris.

Stenbecks nästa steg

(Affärsvärlden 12 apr 2017)

Kinnevik 2.0 resulterade i en aktiekursutveckling i enlighet med börsen. Nu är det dags att förändras igen.

Livet efter skilsmässan

(Affärsvärlden 26 apr 2017)

Efter att Torbjörn Törnqvist köpte ut sin partner Gennadij Timtjenko på grund av USA-sanktionerna har Gunvor sålt alla sina ryska innehav. Resultatet är förvånansvärt lyckat.

I säker hamn

(Affärsvärlden 28 juni 2017)

Ex-politikern Jan Emanuel Johansson sålde sitt välfärdsbolag och tjänade en kvarts miljard. Nu har han hittat nästa offentligt finansierade tillväxtbransch.

Gör plats för tredje generationen

(Affärsvärlden 16 aug 2017)

Familjen Lundin berättar om företagandet, makten och nästa generation. Och Lukas Lundin kommer med en rejäl överraskning.

Svenskt bistånd till skövling i Gabon

(Sveriges Natur 12 sep 2017)

Svenskt bistånd går till en multinationell palmoljejätte som anklagats för skövling och illegal avverkning av regnskog. Vi har besökt byarna i Gabon vars invånare förlorat sina jakt- och fiske­­marker när plantagerna breder ut sig.

Spelet bakom Telias rekordböter

(Affärsvärlden 18 okt 2017)

Telia medger korruption och åläggs att betala 7,7 miljarder kronor i böter och vinstförverkan. Nu berättar juristerna som drivit förhandlingarna om rekordboten.

Ikeas nya ryska problem

(Affärsvärlden 30 nov 2017)

Den svenska möbeljätten Ikeas verksamhet i Ryssland har kantats av domstols- och skiljedomsprocesser. Affärsvärlden kan nu avslöja en ny ägarkonflikt kring Ikeas affärskomplex utanför Moskva med miljardvärden på spel.