Börja här

Här upphör jag

Psykedeliska droger upplever en renässans just nu – men vad säger det ökade intresset om oss?

(Fokus 14 februari 2020)

Pratmakarna

Först musik, nu poddar. Spotify vill förändra marknaden för ljud.

(Fokus 11 september 2020)

Syrienkriget

Inbördeskriget i Syrien har pågått i snart tio år. Islamiska staten är borta och Bashar al-Assad har kontroll över större delen av landet. Varför upphör inte kriget?

(Fokus 23 oktober 2020)

Batljans batalj

Forna S-politikern Ilija Batljan har i rasande fart på fyra år skapat Sveriges fjärde största fastighetsbolag. Nu är företagsledaren dessutom brottsmisstänkt.

(Fokus 15 maj 2020)

Redo att lämna över

Melker Schörling har byggt upp en företagsgrupp värd 58 miljarder kronor. I vår lämnar han över en stor del av ansvaret till döttrarna. – Vi accelererar nu kraftigt Sofias och Märtas engagemang i MSAB:s värld, säger han själv.
(Affärsvärlden 8 feb 2017)

Fritt fall

Tidigare hyllade Eltel har utlöst tre vinstvarningar på fyra månader. Nu förbereder Installationsbolaget avyttringar och nyemission. Affärsvärlden granskar ett bolag i kris.
(Affärsvärlden 8 mar 2017)

Stenbecks nästa steg

Kinnevik 2.0 resulterade i en aktiekursutveckling i enlighet med börsen. Nu är det dags att förändras igen.
(Affärsvärlden 12 apr 2017)

Livet efter skilsmässan

Efter att Torbjörn Törnqvist köpte ut sin partner Gennadij Timtjenko på grund av USA-sanktionerna har Gunvor sålt alla sina ryska innehav. Resultatet är förvånansvärt lyckat.
(Affärsvärlden 26 apr 2017)

I säker hamn

Ex-politikern Jan Emanuel Johansson sålde sitt välfärdsbolag och tjänade en kvarts miljard. Nu har han hittat nästa offentligt finansierade tillväxtbransch.
(Affärsvärlden 28 juni 2017)

Gör plats för tredje generationen

Familjen Lundin berättar om företagandet, makten och nästa generation. Och Lukas Lundin kommer med en rejäl överraskning.
(Affärsvärlden 16 aug 2017)

Svenskt bistånd till skövling i Gabon

Svenskt bistånd går till en multinationell palmoljejätte som anklagats för skövling och illegal avverkning av regnskog. Vi har besökt byarna i Gabon vars invånare förlorat sina jakt- och fiske­­marker när plantagerna breder ut sig.
(Sveriges Natur 12 sep 2017)

Spelet bakom Telias rekordböter

Telia medger korruption och åläggs att betala 7,7 miljarder kronor i böter och vinstförverkan. Nu berättar juristerna som drivit förhandlingarna om rekordboten.
(Affärsvärlden 18 okt 2017)

Ikeas nya ryska problem

Den svenska möbeljätten Ikeas verksamhet i Ryssland har kantats av domstols- och skiljedomsprocesser. Affärsvärlden kan nu avslöja en ny ägarkonflikt kring Ikeas affärskomplex utanför Moskva med miljardvärden på spel.
(Affärsvärlden 30 nov 2017)