Om Emanuel Sidea

Om Emanuel Sidea 2017-12-12T20:59:27+00:00

Emanuel Sidea är journalist baserad i Stockholm

Jag har arbetat som journalist sedan 2001. Under åren 2006-2014 som reporter på affärstidningen Veckans Affärer där jag skrev fördjupande reportage och personporträtt. Numera arbetar jag som frilansjournalist för olika medier.

Jag är styrelseledamot i Föreningen Grävande Journalister sedan 2015. Våren 2014 och 2015 undervisade jag i journalistik på JMK (enheten för journalistik, medier och kommunikation) vid Stockholms universitet.

I mitt arbete som journalist har jag bevakat korruptionen inom Teliasonera i Centralasien, revolutioner i Mellanöstern, råvarukapplöpningen i Kongo-Kinshasa och Mongoliet, byggen av HBT-hotell i Florida, och hur Europa omvandlats till följd av eurokrisen.

Det sistnämnda skrev jag en reportagebok om, Skräck och avsky i Euroland, som gavs ut 2013 och fick ett gott mottagande av kritikerna.

Den senaste reportageboken, MANNEN FRÅN HAREM, gavs ut i maj 2016 och handlar om en jihadistsmugglare i Syrien. Även den togs emot väl av kritikerna. Läs mer här.

Pressbild

Ladda ner Emanuel Sidea pressbild (Fotograf: Joachim Lundgren)

sidea-2016